Články

Leto je tu. Ako sa chrániť pred teplom v interiéri?

Letné mesiace prinášajú so sebou horúce počasie, čo môže spôsobiť nepríjemné prehrievanie interiéru. Nikomu z nás v horúcom interiéri nie je príjemne. Či už ide o domáce prostredie, alebo napríklad kanceláriu, kde trávime väčšinu svojho dňa.

Ako riešite prehrievanie v miestnostiach interiéru vy?

Jedným z efektívnych spôsobov je použitie roliet na oknách, ktoré nielenže prispievajú k účinnej kontrole teploty, ale aj zlepšujú celkový komfort a estetiku interiéru.

Rolety na okno: Princíp ochrany pred teplom

Sú navrhnuté tak, aby poskytovali účinnú ochranu pred slnečným žiarením a sálajúcim teplom. Rolety na okno regulujú množstvo svetla, ktoré vstupuje do miestnosti a bránia tak prehrievaniu interiéru. Vďaka špičkovým materiálom disponujú aj tepelnoizolačnými vlastnosťami, čo zabezpečuje lepšie udržiavanie príjemnej teploty vo vnútri aj počas horúcich dní.

Toto sú hlavné výhody použitia roliet na oknách

  • Regulácia teploty: Rolety na okno umožňujú presnú reguláciu prenikania slnečného žiarenia a tepla do interiéru, čím sa minimalizuje prehrievanie miestností.
  • Ochrana pred UV žiarením: Rolety s ochrannou vrstvou dokážu zamedziť prenikaniu až 99% škodlivého UV žiarenia. Chránia tak nábytok, podlahy a interiér pred vyblednutím a poškodením.
  • Súkromie: Okrem regulácie teploty poskytujú rolety aj vysokú mieru súkromia a ochránia vás pred neželanými pohľadmi susedov a okoloidúcich. 
  • Úspora energie: Vhodne zvolené rolety s tepelnoizolačnými vlastnosťami môžu pomôcť znížiť náklady na klimatizáciu alebo vykurovanie tým, že zabraňujú úniku tepla von cez okná.

Ako si správne vybrať?

Pri výbere roliet na okná je potrebné zvážiť hneď niekoľko faktorov. Materiál roliet môže zohrávať dôležitú úlohu v účinnosti a estetike. Existuje široká škála materiálov, ako napríklad hliník, drevo, textília alebo PVC, z ktorých si môžete vybrať podľa vašich preferencií. Ďalším faktorom je typ ovládania, ktorý môže byť manuálny alebo automatizovaný. Napríklad pomocou diaľkového ovládania alebo programovateľného časovača.

Pripravte sa na sparné letné dni už teraz. Zabezpečenie vhodných opatrení na ochranu pred teplom v interiéri je dôležitým krokom pre vaše pohodlia a efektivitu napríklad počas pracovnej činnosti. Rolety na oknách sú efektívnym spôsobom, ako regulovať teplotu a slnečné žiarenie vo vnútri vášho domova a na pracovisku. Ich výhody spočívajú hlavne v regulácii teploty, ochrany pred UV žiarením, súkromia a úspory energie. Nech už je váš interiér malý alebo veľký, rolety mu prinesú nielen praktické výhody, ale aj estetický vzhľad. Preto neváhajte a zvážte ich využitie, aby ste si užívali príjemnú atmosféru vo svojom interiéri aj počas horúcich letných dní.

Zdroj obrázku: Studio Harmony / stock.adobe.com

Najlepšie IP kamery

IP kamery (Internet Protocol kamery) sú digitálne videokamery, ktoré používajú sieťový protokol IP na prenos videa a údajov cez internet alebo sieťové infraštruktúry. Oproti tradičným analógovým kamerám, ktoré využívajú koaxiálne káble na prenos signálu do záznamového zariadenia, IP kamery komunikujú priamo cez sieťové pripojenie.

Výhody IP kamier

IP kamery majú množstvo výhod. Jednou z nich je vyššia kvalita obrazu. Vďaka digitálnemu prenosu môžu IP kamery zaznamenávať videá vo vyššom rozlíšení a s lepšou obrazovou ostrosťou. Taktiež je možné ich jednoducho integrovať do existujúcej počítačovej siete a získavať prístup k živému videu alebo záznamom z akéhokoľvek miesta s pripojením na internet.

Ďalšou výhodou je flexibilita. IP kamery môžu byť bezdrôtové alebo pripojené kabeľmi Ethernet, čo umožňuje ich inštaláciu na rôznych miestach. Okrem toho je možné používať rôzne typy IP kamier, vrátane fyzicky malých modelov, vonkajších kamier odolných voči poveternostným vplyvom alebo kamier s vysokým rozlíšením na zachytenie detailov.

IP kamery často podporujú aj ďalšie funkcie, ako je detekcia pohybu, nočné videnie, dvosmerný audio prenos (umožňujúci komunikáciu medzi osobou pozorovanou na kamerách a pozorovateľom) a možnosti úložiska v cloude. Môžu sa tiež integrovať do systémov monitorovania a správy, čo umožňuje centrálnu správu a riadenie viacerých kamier z jedného miesta.

Najlepšie 8MPx IP kamery

Obrázok Názov Cena Hodnotenie Rozlíšenie Dĺžka IR prísvitu Objektív Max. rozlíšenie Snímkovanie 3840*2160 Citlivosť Mikrofón Min. prevádzková teplota Max. prevádzková teplota IP krytie Max. spotreba
Najlepší produkt
Securia Pro IP kamera 8MP N659SF-8MP-W
Securia Pro IP kamera 8MP N659SF-8MP-W

8 MPx 30 m 2.8 mm 3840 × 2160 15 fps 0.0001 lux áno -10 °C 65 °C IP66 3 W
Pre náročných
Hikvision DS-2CD2083G2-IU-8MP,(2.8mm),IR-30m
Hikvision DS-2CD2083G2-IU-8MP,(2.8mm),IR-30m

8 MPx 30 m 2.8 mm 3840 × 2160 12 fps 0.01 lux áno -30 °C 60 °C IP67 7.5 W

IP kamery sú v súčasnosti často používané na rôzne účely vrátane domácej bezpečnosti, monitorovania majetku, firemnej bezpečnosti, dohľadu na verejných miestach, monitorovania dopravy a mnohých ďalších aplikácií, kde je potrebná vizuálna dokumentácia a sledovanie.

Najlepšie Wifi kamery – ideálne kamery do bytu

Ľudová voľba

TP-Link Tapo C200
TP-Link

TP-Link Tapo C200

Smart hodnotenie

9

Najlepší produkt

Securia Pro N649S-200W
Securia Pro

Securia Pro N649S-200W

Smart hodnotenie

9.4

Pre náročných

TP-Link Tapo C320WS
TP-Link

TP-Link Tapo C320WS

Smart hodnotenie

9

Cena:

Ak váhate, či je váš domova každých okolností v bezpečí, určite je na mieste zvážiť, či si nezaobstarať wifi kameru do bytu. Práve tá môže vašu domácnosť ochrániť pred potenciálnymi zlodejmi, taktiež skvele poslúži na to, aby ste mali prehľad, čo sa v danom priestore deje. Väčšina kamier taktiež v súčasnosti ponúka jednoduchú aplikáciu, vďaka ktorej môžete sledovať prenos kedykoľvek budete chcieť. V tomto článku vám prezradíme niečo viac o základnom členení kamier aj o ich cenách.

Pokračovať v čítaní “Najlepšie Wifi kamery – ideálne kamery do bytu”

Najlepší internet na doma – porovnanie, recenzie

Hľadáte najlepší internet na doma? Či už ste študent alebo majiteľ malej firmy, existuje služba internetu, ktorá je pre vás ideálna. V tomto príspevku sa budeme venovať rôznym typom dostupných internetových služieb a pomôžeme vám vybrať si tú správnu pre vaše potreby.

Porovnanie Slovenských poskytovateľov internetu

Obrázok Názov Cena Hodnotenie Najlacnejší internet Najrýchlejší tarif Optický internet
Najlepší produkt
UPC
UPC

10 € 1000 / 50 Mbit/s áno
Telekom Telekom

12.89 1000 / 300 Mbit/s áno
Orange Orange

10 € 1000 / 300 Mbit/s áno

Recenzie poskytovateľov internetu

UPC

Najlacnejší internet: 10 € | Najrýchlejší tarif: 1000 / 50 Mbit/s | Optický internet: áno |

UPC

Smart hodnotenie
9.5

Spoločnosť UPC poskytuje svoje výrobky a služby už niekoľko desaťročí, vďaka čomu si vybudovala pomerne veľkú zákaznícku základňu. Mnohí ľudia si spoločnosť obľúbili najmä pre jej širokú ponuku služieb. K dnešnému dňu spoločnosť UPC poskytuje televízne, internetové a telefónne služby takmer 600 000 rodinám. Ak si nie ste istí, či spoločnosť UPC funguje vo vašej oblasti, stačí sa pozrieť na oficiálnu webovú stránku. Nájdete tu zoznam viac ako 60 miest a obcí, v ktorých spoločnosť UPC v súčasnosti pôsobí. tarif UPC

Viac info

Výhody

  • Skvelý zákaznícky servis
  • Prehľadná ponuka tarifov

Nevýhody

Telekom

Najlacnejší internet: 12.89 | Najrýchlejší tarif: 1000 / 300 Mbit/s | Optický internet: áno |

Telekom

Smart hodnotenie
9

Webová stránka Telekomu ponúka celý rad služieb, ale proces výberu je trochu komplikovanejší, než by musel byť.

Ak ešte nemáte aktívnu pevnú linku alebo televíznu službu Telekomu, musíte najprv do formulára zadať svoju adresu a skontrolovať dostupnosť služieb. Až na základe tohto overenia vám systém ukáže, aký druh služby a akou rýchlosťou je na vašej adrese dostupný, čo je trochu mätúce.  

Viac info

Výhody

  • Dobré pokrytie

Nevýhody

  • Drahší najlacnejší tarif

Orange

Najlacnejší internet: 10 € | Najrýchlejší tarif: 1000 / 300 Mbit/s | Optický internet: áno |

Orange

Smart hodnotenie
9

Orange je mobilný operátor, ktorý ponúka širokú škálu služieb od pevného internetu až po digitálnu a satelitnú televíziu.

Orange ponúka 4 typy pripojenia na internet pre domácnosti: 60 Mbit/s, 500 Mbit/s, 850 Mbit/s, 1000 Mbit/s.

Optická sieť spoločnosti Orange patrí medzi najrýchlejšie a najspoľahlivejšie v krajine. Vďaka tejto sieti si zákazníci Orangeu môžu vychutnať HDTV kanály s krištáľovo čistým obrazom a zvukom Dolby Digital Plus. Optická sieť Orangeu je skvelá aj na hranie online hier, pretože poskytuje nízku latenciu a vysoké rýchlosti.

Viac info

Výhody

  • Najrýchlejší internet

Nevýhody

  • Neprehľadná ponuka tarifov
  • Nie je dostupný na celom slovensku

Aké typy internetov poznáme?

Existujú tri hlavné typy internetového pripojenia, ktoré ľudia používajú vo svojich domácnostiach:

  • káblové
  • bezdrôtové
  • optické.

Každý z nich má svoje výhody a nevýhody, preto je dôležité vybrať si správny typ pre svoje potreby


Káblový internet je zvyčajne najspoľahlivejšou a najrýchlejšou možnosťou, ale jeho zriadenie môže byť drahšie.

Bezdrôtový internet využíva na pripojenie k internetu rádiové vlny, čo znamená, že ho možno používať kdekoľvek, kde je signál. Bezdrôtový internet však môže byť pomalší a menej spoľahlivý ako káblový internet.

Optický internet je najnovším typom internetového pripojenia a ponúka oveľa vyššie rýchlosti ako káblový aj bezdrôtový internet. Jeho zriadenie však môže byť drahšie a nie je k dispozícii vo všetkých oblastiach

Bez ohľadu na to, ktorý typ internetu si vyberiete, je pripojenie na internet v domácnosti nevyhnutné na vykonávanie mnohých úloh, ako je práca z domu, školské úlohy alebo udržiavanie kontaktu s priateľmi a rodinou.

Základné parametre

Pri výbere poskytovateľa internetových služieb je dôležité pochopiť základné pojmy fungovania internetu. pojmy “sťahovanie” a “odosielanie” sa vzťahujú na rýchlosť, akou možno prenášať údaje z internetu do vášho počítača (sťahovanie) alebo z vášho počítača do internetu (odosielanie).

“Agregácia” je proces spájania viacerých dátových kanálov do jedného, ktorý môže pomôcť zvýšiť rýchlosť sťahovania aj odosielania.

A nakoniec, “FUP” je skratka pre “fair usage policy”, čo je súbor obmedzení, ktoré niektorí poskytovatelia internetových služieb zavádzajú pre množstvo dát, ktoré môžete preniesť v danom časovom období.

Zdroj: https://www.mojandroid.sk/kto-ma-na-slovensku-najlepsi-internet-test-prezradil-zaujimave-vysledky/

Najlepšie cestovné kancelárie a agentúry

Keď ide o plánovanie dovolenky, je potrebné zvážiť veľa rôznych faktorov. Kam pôjdete? Ako sa tam dostanete? Čo tam budete robiť? A čo je možno najdôležitejšie, s kým budete cestovať?

Pri toľkých dostupných možnostiach môže byť ťažké zistiť, kde začať. Tu prichádzajú na rad cestovné kancelárie. Dobrá cestovná kancelária vám pomôže postarať sa o všetky detaily a ušetrí vám čas, ktorý môžete venovať dôležitejším veciam.

Porovnanie cestovných kancelárií

Obrázok Názov Cena Hodnotenie Last minute First minute
Najlepší produkt
Invia
Invia

áno áno
Fischer Fischer

áno áno
Satur Satur

áno áno
Turancar Turancar

áno áno

Dávajte si pozor na príliš nízke ceny alebo ponuky, ktoré sa zdajú byť príliš dobré na to, aby boli pravdivé, pretože by mohlo ísť o podvod. Dôverujte svojim pocitom a vyberte si overenú kanceláriu.

cestovné agentúry


Recenzie cestovných agentúr

Invia

Last minute: áno | First minute: áno |

Invia

Smart hodnotenie
9.5

Invia je najväčší porovnávač zájazdov na našom trhu a funguje od roku 2002. Ponúka zájazdy od viac ako 350 agentúr s 8 miliónmi zájazdov, z ktorých si môžete vybrať. Majte na pamäti, že nie vždy je zárukou kvality, čiastočne aj preto, že každá jednotlivá agentúra môže poskytovať rôzne služby, ktoré môžu, ale nemusia vyhovovať vašim aktuálnym potrebám.

Viac info

Výhody

  • Najväčšia ponuka zájazdov
  • Nadštandardné služby ako prenájmy áut

Nevýhody

  • Invia je iba spotredkovateľ, neručí za niektoré služby

Fischer

Last minute: áno | First minute: áno |

Fischer

Smart hodnotenie
8.5

Ponúkajú zájazdy šité na mieru až po luxusné plavby na zaoceánskych lodiach a okrem toho rozsiahly zoznam osvedčených hotelov s hodnotením od štyroch hviezdičiek až po päť diamantov, ktoré časopis Forbes zaradil medzi desať najdrahších nehnuteľností na svete.

Viac info

Výhody

  • Ponúkajú aj špeciálne služby
  • Pravidelne aktualizované COVID informácie

Nevýhody

  • Bez možnosti kúpiť pobyt na splátky

Ako si vybrať?

Ako si však pri takom množstve cestovných kancelárií, z ktorých si môžete vybrať, môžete byť istí, že si vyberiete najlepšie?

Na čo sa zamerať pri výbere CK?

  • Zvážte svoj cestovateľský štýl. Ste typ cestovateľa, ktorý si rád vopred naplánuje každú minútu svojej cesty, alebo radšej cestujete na vlastnú päsť a sledujete, kam vás vietor zaveje? V závislosti od vašich preferencií vám môžu lepšie vyhovovať rôzne cestovné kancelárie
  • Opýtajte na odporúčania. Má niekto z vašich priateľov alebo členov rodiny cestovnú kanceláriu, ktorú si obľúbil? Získanie osobného odporúčania môže byť skvelým spôsobom, ako zúžiť svoje možnosti
  • Nakoniec si nájdite čas a urobte si prieskum. Keď už máte na mysli niekoľko cestovných kancelárií, nájdite si čas na prečítanie online recenzií a porovnanie cien. S trochou úsilia určite nájdete ideálnu cestovnú kanceláriu pre vaše ďalšie dobrodružstvo.

Last minute zájazdy

Zájazd LAST MINUTE je typ cestovného balíka, ktorý sa rezervuje v poslednej možnej chvíli, zvyčajne niekoľko dní pred odchodom. Tieto zájazdy často so zľavami a ponúkajú cestujúcim pocit spontánnosti a dobrodružstva. Je však dôležité si uvedomiť, že last minute zájazdy môžu mať obmedzené možnosti a dostupnosť a nemusia zahŕňať všetky vymoženosti alebo prvky tradičných turistických balíkov.

Tento typ zájazdu patrí medzi najpopulárnejšie v cestovných kanceláriách.

Najlepšie streamovacie služby na seriály, filmy

Streamovacie služby v poslednej dobe neustále naberajú na popularite. Veľakrát ponúkajú filmy a seriály, ktoré si nemôžete pozrieť nikde inde a v porovnaní s televíziou vás často ani nevyrušujú reklamami. Sledovať ich môžete podobne ako televíziu – stačí vám smart TV a pripojenie na internet, alebo môžete programy sledovať aj na počítači, smartfóne alebo tablete. Pozrite si zoznam tých najlepších streamovacích služieb.

Najlepšie streamovacie služby na Slovensku

Obrázok Názov Cena Hodnotenie Najnižšia cena Max. počet zariadení Možnosť sledovať offline Bez reklám
Najlepší produkt
Disney +
Disney +

7.99 € 4 áno áno
Pre náročných
Netflix
Netflix

7.99 € 4 áno áno
Prime Video Prime Video

5.99 € 3 áno áno

Streamovacie služby sa dajú predplatiť na mesiac alebo na rok a ak nie sú súčasťou tarify inej televízie, vo väčšine prípadov môžete predplatné kedykoľvek zrušiť. Ak sa neviete rozhodnúť, ktorú službu si vybrať, niektoré z nich môžete aj bezplatne nezáväzne vyskúšať.

Najlepšie streamovacie platformy

Recenzie streamovacích služieb

Disney +

Najnižšia cena: 7.99 € | Max. počet zariadení: 4 | Možnosť sledovať offline: áno | Bez reklám: áno |

Disney +

Smart hodnotenie
9.8

"Poďme do kina" je fráza, ktorú vyslovujú rodičia, starí rodičia a deti už viac ako 100 rokov. Aplikácia Disney+ je odpoveďou na túto nadčasovú žiadosť. Vďaka viac ako 5 000 filmom z celej knižnice spoločnosti Walt Disney Company - vrátane filmov Pixar, Marvel Studios, Lucasfilm a National Geographic - a originálnym programom s niektorými obľúbenými postavičkami, ako sú Mickey Mouse, Star Wars a Marvel Super Heroes, existuje nekonečné množstvo spôsobov, ako zažiť všetko, čo Disney+ ponúka. A to bez akéhokoľvek nastavovania alebo

Viac info

Výhody

  • Rozšírený Český dabing
  • Možnosť sledovať na 4 obrazovkách súčasne
  • Vhodná aj pre deti

Nevýhody

  • Chýbajú Slovenské filmy

Netflix

Najnižšia cena: 7.99 € | Max. počet zariadení: 4 | Možnosť sledovať offline: áno | Bez reklám: áno |

Netflix

Smart hodnotenie
9

Netflix je streamovacia služba, ktorá ponúka širokú škálu ocenených televíznych programov, filmov, anime, dokumentárnych filmov a ďalších titulov na tisícoch zariadení pripojených k internetu.

Môžete sledovať toľko, koľko chcete, kedykoľvek chcete, bez jedinej reklamy - a to všetko za jednu nízku mesačnú cenu. Vždy môžete objaviť niečo nové a každý týždeň pribúdajú nové televízne programy a filmy!

Viac info

Výhody

  • Najlepšie svetové filmy a premiéry
  • Možnosť sledovať offline
  • Možnosť spustiť až na 4 zariadeniach

Nevýhody

  • Nie je možné vyskúšať zadarmo

Často kladené otázky

Na koľkých zariadeniach sa dá sledovať jedna streamovacia služba?

Počet zariadení, na ktorých môžete sledovať vami vybranú streamovaciu službu, sa u jednotlivých služieb líši alebo sa líši podľa tarify, ktorú si u danej služby predplatíte. Väčšina služieb ponúka sledovanie programov aspoň na dvoch alebo viacerých zariadeniach, a to aj súčasne.

Čo musí spĺňať zariadenie, na ktorom chcem sledovať streamovaciu službu?

Každé zariadenie, na ktorom chcete sledovať streamovaciu službu, musí mať pripojenie k internetu –pri streamovacích službách, ktoré ponúkajú sledovanie programov aj offline, aspoň dočasne. Okrem toho budete potrebovať aplikáciu konkrétnej streamovacej služby. Aplikácie sú často už súčasťou niektorých smart TV, ak nie, je ich možné bezplatne stiahnuť.

Ak nemám smart TV, môžem streamovaciu službu sledovať aj na klasickom televízore?

Streamovacie služby môžete sledovať aj na iných typoch televízorov, potrebujete ich ale prepojiť s internetom. Môžete to urobiť napríklad pomocou Chromecastu alebo Android TV boxu.

Je vysielanie streamovacích služieb v slovenčine?

Nie všetky programy streamovacích služieb sú so slovenským dabingom. Niektoré nemusia mať ani slovenské titulky a môžu byť iba po anglicky, ako niektoré seriály na Netflixe. Každá streamovacia služba ponúka rôzny podiel programov v slovenčine a angličtine.

Majú všetky streamovacie služby obraz v rovnakej kvalite?

Nie. K najvyšším kvalitám obrazu zaraďujeme HD a Ultra HD (UHD), no nie všetky streamovacie služby ponúkajú obraz v tejto kvalite. Pozor – ak aj niektorá služba ponúka obraz v HD alebo Ultra HD kvalite, nemusí to znamenať, že všetky programy budú v tej najvyššej kvalite. Staršie filmy a seriály sú oproti novším často streamované iba v nižšej kvalite.

Dá sa predplatiť aj viac streamovacích služieb naraz a je potrebné ich platiť osobitne?

Streamovacie služby sa dajú predplatiť v ľubovoľnom množstve, môžu ale byť aj súčasťou tarify digitálnych alebo káblových televízií. Ak už máte predplatenú digitálnu alebo káblovú televíziu, pred objednaním streamovacej služby si najprv overte, či už nie je súčasťou vašej tarify, alebo sa k nej nedá dokúpiť a zvážte, ako si službu predplatíte. Predplatné streamovacej služby v rámci tarify je často viazané viazanosťou.

Dajú sa programy streamovacích služieb sledovať aj offline?

Áno, niektoré streamovacie služby ponúkajú aj možnosť stiahnutia a sledovania programov bez pripojenia na internet.

Koľko stojí predplatné streamovacích služieb? Sú niektoré aj zadarmo?

Na rozdiel od YouTube a Spotify, ktoré ponúkajú streamovanie videí alebo hudby zdarma, žiadna zo streamovacích služby nie je úplne zadarmo. Výsledná cena konkrétnej služby sa tiež môže líšiť podľa tarify. S vyššou tarifou získate pri používaní služby ďalšie výhody, napríklad vyšší počet zariadení, na ktorých je možné sledovať programy apod.

Najlepšie termokamery a termovízie

Najlepší produkt

Milwaukee M12 TD-201C M12
Milwaukee

Milwaukee M12 TD-201C M12

Smart hodnotenie

9.9

Najväčším problémom, ktorému musí v roku 2021 ľudstvo čeliť, nie je žiadna prírodná katastrofa. Ide o koronavírus spôsobujúci ochorenie COVID-19, kvôli ktorému sú mnohí ľudia zatvorení doma, v karanténe, a snažia sa ochrániť ako samých seba, tak aj svojich blízkych.

Napredávanejšie podľa Heureka.sk

Ochrana proti ochoreniu COVID-19 je stále veľmi slabá. Človek sa vie ochrániť len pomocou ochranných prostriedkov ako sú rúška alebo respirátory. Žiadna vakcína či dokonca lieky na vyliečenie ešte neexistujú.

Pre mnohé firmy, ktoré však majú svoje prevádzky otvorené, je tu ešte jedna možnosť, akou sa chrániť. A tou sú termovízne kamery. Fungujú veľmi jednoducho a sú vhodné najmä na podnikateľské použitie. Viac si o ich výhodách a o tom, ako fungujú, povieme v dnešnom článku.

Čo sú termovízne kamery?

Pre tých, ktorí sa s týmto označením ešte nestretli, je na začiatok dobré povedať, čo to je. Termovízne kamery poskytujú možnosť bezkontaktného merania teploty. Vedia totižto detekovať ľudí, ktorí sú infikovaní daným vírusom už pri prvých príznakoch. To znamená, že tento prístroj vie už dopredu zistiť, aj bez iných testov, či koronavírus máte alebo nie.

Jedným z prvých príznakov, ktoré spolu s koronavírusom prichádzajú je zvýšená teplota. A práve tento príznak si termovízne kamery vedia všimnúť, zachytiť a následne vyhodnotiť.

Pre koho sú vhodné?

Na domáce a osobné použitie vám budú termovízne kamery zbytočné. Je to najmä z toho dôvodu, že sú drahé a ich hlavným cieľom je kontrola viacerých ľudí, nielen zopár jedincov v domácnosti.

Vhodné sú napríklad do podnikov, ktoré musia byť stále otvorené, lekární, obchodov a podobne. Termovízne kamery, známe aj pod názvom infračervené, majú vysokú citlivosť. Dokážu vďaka nej zobrazovať teploty na povrchu ľudskej kože. Takto veľmi jednoducho, a vo veľkej rýchlosti, zisťujú, či je niekto, kto okolo kamery preišiel nakazený alebo nie.

Bez styku

Jednou z veľkých výhod, ktoré tento typ kamier prináša je, že s človekom, ktorého “testujete” nemusíte prísť do kontaktu. Kamera totižto človeka nasníma a vy si výsledky môžete pozrieť na vzdialenej obrazovke alebo monitore.

Zamestnanca alebo človeka, ktorý sa v budove nachádza, tak nemusíte sami kontrolovať, merať mu teplotu a prichádzať s ním do styku. Je to nielen nebezpečné, ale v mnohých prevádzkach aj nepredstaviteľné.

Jednoduché ovládanie

Bojíte sa ťažkého ovládania, ktoré nezvládnete? Na túto obavu môžete takmer okamžite zabudnúť. Nemusíte byť technik alebo špecialista na to, aby ste vedeli termovíznu kameru ovládať. Jej ovládanie je totižto jednoduché a zvládne to úplne každý.

Vo väčšine prípadov vám špecialista po objednaní príde vysvetliť, ako kamera funguje. Poprípade sa stačí držať manuálu, ktorý ku kamere dostanete.

Ako fungujú?

Fungovanie kamier je jednoduché. Stačí ich postaviť približne 4 – 5 metrov najlepšie od vchodu. Presne na túto vzdialenosť totižto kamera dokáže vyhodnotiť, či niekto z ľudí zvýšenú teplotu má alebo nemá.

Taktiež sa netreba báť ani toho, že by kamera nestíhala, pretože naraz prichádza viacero ľudí. Za jednu sekundu dokáže vyhodnotiť až 16 ľudí. Je to teda omnoho viac, ako pri iných prístrojoch. Fungovanie daného podniku tak nebude nijako spomalené tým, že by ste museli merať svojim pracovníkom teplotu ručne.

Najlepšie využitie majú termovízne kamery na miestach ako sú napríklad obchodné centrá, autobusové stanice, hotely, nemocnice či firmy. A síce dnes obchodné centrá či školy otvorené nie sú, raz sa znova otvoriť budú musieť, čo bude znamenať potrebu preventívnych opatrení. A práve tieto kamery budú môcť byť tým najlepším prostriedkom, ktorý nás pred ďalšou nákazou koronavírusu ochráni.

KetoMix – bielkovinová, ketogénna či proteínová diéta

ketomix

Ako to funguje?

Hlavným princípom KetoMix diéty je optimálny alebo mierne zvýšený príjem proteínov a obmedzenom príjme sacharidov. Tento špeciálny druh chudnutia funguje na mužov aj ženy všetkých vekových kategórií.

Chcem vyskúšať KetoMix


Ktorý z diétnych plánov je vhodný práve pre vás?

Jedlá sú dostupné vo viacerých balíčkoch, pričom sú určené pre konkrétny diétny plán, v závislosti od vašej váhy, resp. od toho, či vás trápi.

Výhodné balíčky na chudnutie

Výhody ketodiéty

  • produkty obsahujú vitamíny i minerály potrebné pre Vaše telo
  • máte takto zabezpečený prísun 5 jedál denne
  • príprava jedla zaberie maximálne 5 minút
  • strava má nízky glykemický index
  • menej chuti do jedla,