Najlepšie smart hodinky

Ľudová voľba

Xiaomi Amazfit Bip
Xiaomi

Xiaomi Amazfit Bip

Smart hodnotenie

9.2

Cena: 61.30€

Najlepší produkt

Huawei Watch GT
Huawei

Huawei Watch GT

Smart hodnotenie

9.6

Cena: 169.00€

Pre náročných

Apple Watch Series 4
Apple

Apple Watch Series 4

Smart hodnotenie

9.2

Cena: 419.00€

Novodobý trend prináša na ruky nielen krásne a moderné hodinky, na ktorých môžeme vidieť čas, ale takisto aj malé smartfóny, ktoré nám pomáhajú byť v spojení s ostatnými ľuďmi. Dnes budeme v článku hovoriť o smart hodinkách, ktoré patria medzi stále obľúbenejšie a obľúbenejšie kúsky, na ktoré ľudia stavia aj napriek vyšším cenám.

Najpredávanejšie na Heureka.sk

Najlepšie inteligentné hodinky

Obrázok Názov Cena Hodnotenie Uhlopriečka displeja Výdrž batérie Frekvencia procesoru Veľkosť úložiska Hmotnosť SIM
Najlepší produkt
Huawei Watch GT
Huawei Watch GT 169.00€

1.39 palcov 336 h 1.15 GHz 128 GB 46 g nie
Samsung Galaxy Watch Samsung Galaxy Watch 220.30€

1.3 palcov 168 h 1.15 GHz 4 GB 63 g nie
Pre náročných
Apple Watch Series 4
Apple Watch Series 4 419.00€

1.78 palcov 18 h - 16 GB 36 g nie
Ľudová voľba
Xiaomi Amazfit Bip
Xiaomi Amazfit Bip 61.30€

1.28 palcov 1000 h - - 32 g nie
Xiaomi Amazfit 2 Stratos Xiaomi Amazfit 2 Stratos 144.90€

1.34 palcov - 1.2 GHz 4 GB 53.7 g nie
Samsung Gear S3 Frontier Samsung Gear S3 Frontier 186.00€

1.3 palcov 96 h 1 GHz 4 GB 63 g nie
Samsung Galaxy Watch Active Samsung Galaxy Watch Active 173.00€

1.1 palcov 45 h 1.15 GHz 4 GB 25 g nie
Garmin vívoActive 3 Garmin vívoActive 3 187.45€

1.2 palcov 13 h - - 43 g nie

Najlepšie značky

Medzi tie najlepších výrobcov patria napríklad hodinky:

  • Apple Watch – ktoré majú viacero generácií. Tá najnovšia je štvrtá a ponúka mnoho nových funkcií.
  • Samsung – ktoré majú takisto viacero generácií a nájdete ich pod názvami ako Gear S3 či Gear Sport
  • Garmin – celkom nová značka, ktorá však ponúka eleganciu
  • Xiaomi – značka, ktorá však neponúka len hodinky, ale aj smart náramky

A mnoho ďalších, veľmi zaujímavých značiek, ktoré ponúkajú kvalitné výrobky.

Ako vybrať smart hodinky?

Pre niekoho môže byť výber novej techniky, či už ide o mobil, notebook alebo smart hodinky, veľmi jednoduchý, pre niekoho naopak, veľmi ťažký. Každý sa orientujeme na iné veci a nie každý je zbehlý v elektronike. Výber smart hodiniek nie je príliš ťažký, no predtým, ako si ich budete vôbec vyberať a kupovať, by ste mali vedieť niečo o základných parametroch a o ďalších, pridaných, špeciálnych funkciách, ktoré sa vám môžu hodiť alebo naopak, by ste ich vôbec nevyužili.

Kompatibilita s mobilným telefónom

Prejdime už k samotným funkciám hodiniek, medzi ktoré patrí napríklad taká kompatibilita. Nie všetky hodinky sú kompatibilné so všetkými telefónmi, a preto je veľmi dôležité si zistiť, ešte pred kúpou, ako je na tom váš mobil.

Podobne ako mobilné telefóny, počítače alebo notebooky, majú aj samotné inteligentné hodinky svoj operačný systém, na ktorom pracujú a vykonávajú všetky dôležité úlohy. Operačný systém určite aj to, či si môžete danú aplikáciu do svojich hodiniek stiahnuť alebo nie. Rovnako udáva aj to, s čím môžu byť hodinky spárované a akú majú kompatibilitu.

Tento základný parameter však nebude žiadnym veľkým problémom, pretože existuje len veľmi málo hodiniek, ktoré by ste mohli pripojiť len na nejaký určitý typ mobilného telefónu. Pravdou však je to, že ak ste vyznávačom a milovníkom značky Apple, je len veľmi málo pravdepodobné, že si kúpite hodinky značky Samsung alebo naopak.

To, či sú alebo nie sú hodinky kompatibilné s vaším mobilným telefónom zistíte jednoducho. Kompatibilitu nájdete v špecifikáciách daných hodiniek. Stačí ak si nejaké vyberiete a následne zistíte, či sú schopné spolupracovať s vaším mobilným telefónom, ktorý má operačný systém buď Android, iOS či nejaký iný.

Výdrž batérie

Batéria je dôležitá pri úplne každom jednom výrobku, ktorý má pre vás pracovať. Či už je to mobilný telefón, notebook, bluetooth slúchadlá alebo smart hodinky, všetky tieto výrobky by mali mať kvalitnú batériu, ktorá ich poháňa a pomáha im udržovať ich pri živote aspoň jeden deň.

Batéria je však aj napriek vysokému technologickému pokroku pri niektorých výrobkoch veľkou slabinou. Priemerná výdrž je 2 – 3 dni, no pri každých hodinkách sa to líši. Vezmime si do úvahy napríklad Apple Watch, ktoré majú krásny dizajn, obrovský displej, no ich výdrž batérie je väčšinou len deň (pri ich plnom využití).

Výdrž batérie sa líši od každého druhu. Niektoré vydržia dlhšie, iné kratšie aj pri plnom zaťažení. Najpokročilejšie modely, ktorých ceny sa šplhajú do výšin, vydržia aj 10 dní.

Funkcie

A dostali sme sa k jednej z najhlavnejších častí a tou sú funkcie. Každé hodinky majú niečo iné, no základné funkcie sú vo väčšine prípadov rovnaké. Môžeme to porovnať aj s mobilnými telefónmi, ktoré sa takisto v základnej výbave často nelíšia.

Aj napriek tomu, že hodinky dokážu fungovať úplne bez mobilného telefónu, pomocou Bluetooth pripojenia dokážete získať omnoho viac, ako len to málo, čo vám hodinky inak samé o sebe ponúkajú.

Základnými funkciami hodiniek sú:

  • Zobrazovanie notifikácií z mobilného telefónu
  • Zobrazovanie udalostí v kalendári
  • Telefonovať
  • Čítať správy
  • Prehrávať hudbu
  • Surfovať po internete
  • Používať sociálne siete
  • Niektoré hodinky vám ponúkajú aj slot na SIM kartu, vďaka čomu nemusíte mobil prepájať s hodinkami cez Bluetooth technológiu.

Medzi doplnkové funkcie patria napríklad:

  • Meranie srdcového tepu – ponúka väčšina smart hodiniek. Meranie je však presné len vtedy, ak sa ruka nehýbe a je v pokoji. Na úplne presné meranie tepu počas športovej aktivity by ste mali staviť skôr na modely, ktoré ponúkajú aj hrudný pás.
  • Monitorovanie aktivít – na základe všetkých senzorov ako napríklad gyroskop, akcelerometer, merač tepovej frekvencie alebo GPS modul, môžu smart hodinky monitorovať všetky aktivity, ktoré potrebujete. Môžete tak mať vďaka tento funkcií informácie o množstve krokov, ktoré ste prešli, o spánku, o jeho kvalite a dĺžke či podobne.

Odolnosť

Niektorí možno na odolnosť zabudnú, iní na ňu myslia dosť často. Medzi odolnosť sa radí:

  • Vodeodolnosť
  • Prochotesnosť

Niektoré inteligentné hodinky nemôžu ísť pod vodu, iné naopak, môžu. Športovci, ktorí radi plávajú alebo plavci, potrebujú vodeodolnosť. Niektoré sa môžu potápať do 10 metrov a iné zas aj hlbšie.

Dizajn

No a takisto veľmi dôležitý je aj dizajn. Vďaka tomu, že inteligentné hodinky sú na trhu už niekoľko rokov a sú stále novšie a novšie, vyzerajú aj lepšie a lepšie. Niektoré vyzerajú elegantnejšie, iné zas športovejšie a mnohokrát si môžete u jednej značky nájsť presne tie, ktoré sa vám hodia alebo sa vám páčia.

Na trhu môžete nájsť hodinky rôznych tvarov, veľkostí, farieb a takisto aj materiálov. Na svoje si prídu dokonca aj ľudia, ktorí majú radi klasický dizajn, no takisto aj tí, ktorí majú radi moderné tvary a veľké dotykové displeje.

Pre koho sú vhodné?

Povedzme si teda na začiatok, pre koho sú vlastne tieto hodinky vhodné. Predsa len, nie každý o tomto druhu hodiniek vie všetko a nie každý si je istý, či by ich úplne využil.

Mnohí si myslia, že smart hodinky sú pre ľudí, ktorí športujú, pretože im ponúkajú informácie ako napríklad prejdené kilometre, odchodené kroky alebo podobné, veľmi dôležité informácie, ktoré potrebujú vedieť ľudia, ktorí cvičia. Pravdou je, že takéto hodinky sú pre ľudí, ktorí sa pohybujú vo fitness svete, veľmi dôležité, no nie sú vhodné len pre nich.

Vďaka pripojeniu cez technológiu Bluetooth môžete mať všetky dôležité údaje, ktoré máte v mobile, uložené aj v hodinkách. Mobil tak so sebou nemusíte vláčiť všade a môžete používať len hodinky, ktoré dokážu vykonať už skoro všetko a perfektne tak nahradiť aj mobil. Všetky notifikácie máte jednoducho na zápästí a odpadá vám tak povinnosť neustáleho sledovania mobilu.

Hodinky sa hodia teda aj ľuďom, ktorí nemôžu mať neustále pri sebe mobilný telefón, no o novinkách a notifikáciách z rôznych sociálnych sietí alebo mailu potrebujú mať prehľad. Hodinky sú tak úplne diskrétne napríklad na nejakých meetingoch alebo schôdzkach, kde by bolo veľmi neslušné vyťahovať mobil.

V hodinkách nechýbajú základné funkcie ako napríklad budík, pripomienky, navigácia a mnoho iného, k čomu sa ešte dostaneme. Týmto však, len chceme povedať, že dokážu plnohodnotne zastúpiť mobilný telefón. Niektoré dokonca už aj pri telefonovaní.

Tento druh hodiniek je najpríťažlivejší pre ľudí, ktorí milujú techniku a novodobé vynálezy, pretože sú vždy o krok vpred od ostatných ľudí, ktorí používajú “len” mobilné telefóny. Ako sme spomenuli vyššie, hodinky sú skvelé aj pre športovcov alebo ľudí, ktorí sa pohybujú vo fitness svete, pretože ponúkajú zaujímavé informácie ako napríklad odchodené kilometre, záznam aktivity, kroky, ktoré ste urobili za deň a podobne.

V dnešnej dobe sú smart hodinky jedny z obľúbených technických vynálezov, ktoré vám pomáhajú v každodennom živote. Ak nijaké doma nemáte, no uvažujete nad nimi, mali by ste si nejaké nájsť a zakúpiť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *