Najlepšie termokamery a termovízie

Najlepší produkt

Milwaukee M12 TD-201C M12
Milwaukee

Milwaukee M12 TD-201C M12

Smart hodnotenie

9.9

Najväčším problémom, ktorému musí v roku 2021 ľudstvo čeliť, nie je žiadna prírodná katastrofa. Ide o koronavírus spôsobujúci ochorenie COVID-19, kvôli ktorému sú mnohí ľudia zatvorení doma, v karanténe, a snažia sa ochrániť ako samých seba, tak aj svojich blízkych.

Napredávanejšie podľa Heureka.sk

Ochrana proti ochoreniu COVID-19 je stále veľmi slabá. Človek sa vie ochrániť len pomocou ochranných prostriedkov ako sú rúška alebo respirátory. Žiadna vakcína či dokonca lieky na vyliečenie ešte neexistujú.

Pre mnohé firmy, ktoré však majú svoje prevádzky otvorené, je tu ešte jedna možnosť, akou sa chrániť. A tou sú termovízne kamery. Fungujú veľmi jednoducho a sú vhodné najmä na podnikateľské použitie. Viac si o ich výhodách a o tom, ako fungujú, povieme v dnešnom článku.

Čo sú termovízne kamery?

Pre tých, ktorí sa s týmto označením ešte nestretli, je na začiatok dobré povedať, čo to je. Termovízne kamery poskytujú možnosť bezkontaktného merania teploty. Vedia totižto detekovať ľudí, ktorí sú infikovaní daným vírusom už pri prvých príznakoch. To znamená, že tento prístroj vie už dopredu zistiť, aj bez iných testov, či koronavírus máte alebo nie.

Jedným z prvých príznakov, ktoré spolu s koronavírusom prichádzajú je zvýšená teplota. A práve tento príznak si termovízne kamery vedia všimnúť, zachytiť a následne vyhodnotiť.

Pre koho sú vhodné?

Na domáce a osobné použitie vám budú termovízne kamery zbytočné. Je to najmä z toho dôvodu, že sú drahé a ich hlavným cieľom je kontrola viacerých ľudí, nielen zopár jedincov v domácnosti.

Vhodné sú napríklad do podnikov, ktoré musia byť stále otvorené, lekární, obchodov a podobne. Termovízne kamery, známe aj pod názvom infračervené, majú vysokú citlivosť. Dokážu vďaka nej zobrazovať teploty na povrchu ľudskej kože. Takto veľmi jednoducho, a vo veľkej rýchlosti, zisťujú, či je niekto, kto okolo kamery preišiel nakazený alebo nie.

Bez styku

Jednou z veľkých výhod, ktoré tento typ kamier prináša je, že s človekom, ktorého “testujete” nemusíte prísť do kontaktu. Kamera totižto človeka nasníma a vy si výsledky môžete pozrieť na vzdialenej obrazovke alebo monitore.

Zamestnanca alebo človeka, ktorý sa v budove nachádza, tak nemusíte sami kontrolovať, merať mu teplotu a prichádzať s ním do styku. Je to nielen nebezpečné, ale v mnohých prevádzkach aj nepredstaviteľné.

Jednoduché ovládanie

Bojíte sa ťažkého ovládania, ktoré nezvládnete? Na túto obavu môžete takmer okamžite zabudnúť. Nemusíte byť technik alebo špecialista na to, aby ste vedeli termovíznu kameru ovládať. Jej ovládanie je totižto jednoduché a zvládne to úplne každý.

Vo väčšine prípadov vám špecialista po objednaní príde vysvetliť, ako kamera funguje. Poprípade sa stačí držať manuálu, ktorý ku kamere dostanete.

Ako fungujú?

Fungovanie kamier je jednoduché. Stačí ich postaviť približne 4 – 5 metrov najlepšie od vchodu. Presne na túto vzdialenosť totižto kamera dokáže vyhodnotiť, či niekto z ľudí zvýšenú teplotu má alebo nemá.

Taktiež sa netreba báť ani toho, že by kamera nestíhala, pretože naraz prichádza viacero ľudí. Za jednu sekundu dokáže vyhodnotiť až 16 ľudí. Je to teda omnoho viac, ako pri iných prístrojoch. Fungovanie daného podniku tak nebude nijako spomalené tým, že by ste museli merať svojim pracovníkom teplotu ručne.

Najlepšie využitie majú termovízne kamery na miestach ako sú napríklad obchodné centrá, autobusové stanice, hotely, nemocnice či firmy. A síce dnes obchodné centrá či školy otvorené nie sú, raz sa znova otvoriť budú musieť, čo bude znamenať potrebu preventívnych opatrení. A práve tieto kamery budú môcť byť tým najlepším prostriedkom, ktorý nás pred ďalšou nákazou koronavírusu ochráni.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *